I Norge har vi mange restauranter med høy kvalitet og kompetanse. Likevel opplever de seriøse aktørene at det blir stadig vanskeligere nettopp å drive seriøst i restaurant- og serveringsbransjen.
Høy prisstigning, høye renter samt økte skatter og avgifter har press på kostnadssiden i en bransje med historisk lave marginer. I tillegg er det grenser for hvor mye av kostnadsøkningen som kan tas ut i økte priser hos kundene.
Restaurant- og serveringsbransjen opplever også at det er utfordrende å rekruttere nye talenter til bransjen.
Deltagere:
Per Vidar Kjølmoen, stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet (Ap)
Kari Sofie Bjørnsen, sentralstyremedlem, Høyre (H)
Reidar Digranes, byråd for næring, kultur og idrett i Bergen, Senterpartiet (Sp)
Tony Pedersen, nestleder, Norsk Restaurantforening
Norsk Restaurantforening og SMB Norge tar debatten om hvordan rammevilkårene kan forbedres for de seriøse aktørene i restaurant- og serveringsbransjen.