SMB Norge partner i nytt ROSE-prosjekt for ukrainske flyktninger i Estland

SMB Norge er takknemlig for å få være med på legge til rette for mer entreprenørskap og oppstart av bedrifter i våre naboland i Europa.
Bilde: SMB Norge er takknemlig for å få være med på legge til rette for mer entreprenørskap og oppstart av bedrifter i våre naboland i Europa.

Fredag 6. september var det kick-off for SMB Norges ROSE-prosjekt i Estland. På kick-offen deltok representanter for den norske og ukrainske ambassaden i Estland, SME United (SMB Norges og EVEAs europeiske paraplyorganisasjon), Ukrainian Business Club in Estonia og Congress of Ukrainians in Estonia.

Prosjektet er finansiert av EØS-midlene og gjennomføres i samarbeid med vår søsterorganisasjon i Estland, EVEA. ROSE Slovakia er en videreføring av prosjektet ROSE (Road to Self-Employment for Ukrainian refugees) som er gjennomført med stor suksess i Tsjekkia i samarbeid med SMB Norges søsterorganisasjon der. 

– SMB Norge er veldig glade for å være en del av ROSE-prosjektet som skal nå begynne i Estland og ser at dette prosjektet kan ha betydelig positiv innvirkning på mulighetene for ukrainske flyktninger til å komme ut på arbeidsmarkedet og starte egen virksomhet. Vi skulle gjerne sett at slike initiativ ble tatt i bruk også i Norge, da Norge også har mange ukrainske flyktninger med et stort potensiale for jobbskaping ved å starte eller vedlikeholde deres eksisterende kompetanse og virksomhet, or jobbskaping ved å starte eller vedlikeholde deres eksisterende kompetanse og virksomhet, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

Les også: God dialog med politisk ledelse i Næringsdepartementet

På kick-offen deltok representanter for den norske og ukrainske ambassaden i Estland, SME United (SMB Norges og EVEAs europeiske paraplyorganisasjon), Ukrainian Business Club in Estonia og Congress of Ukrainians in Estonia. Arrangementet ble gjennomført på den ukrainske restauranten Slava Resto i Tallin. Prosjektet skal nå gjennomføre arrangement i oktober og november i flere byer i Estland, og SMB Norges håper på like gode resultater fra Estland som i fra prosjektet som allerede er gjennomført i Tsjekkia. 

Mer om det allerede gjennomførte ROSE-prosjektet i Tsjekkia her.

SMB Norge er takknemlig for å få være med på legge til rette for mer entreprenørskap og oppstart av bedrifter i våre naboland i Europa. Prosjektene bidrar også til bredere kontaktnett for SMB Norge og våre medlemmer, samt bedre kunnskap om forholdene for SMBer i våre naboland og Europa forøvrig. SMB Norge ser frem til å fortsette samarbeidet med vår søsterorganisasjon i Estland og håper på flere muligheter til å gjennomføre flere ROSE-prosjekt i tiden som kommer.