Viktige arbeidsrettsregler og muligheter med KI på dagsorden

Det var godt oppmøte på medlemsmøtet til SMB Norge Region Vest.
Bilde: Det var godt oppmøte på medlemsmøtet til SMB Norge Region Vest.

SMB Norge Region Vest inviterte til åpent medlemsmøte i Bergen tirsdag 17. september 2024.

Kunstig intelligens er noe alle snakker om – og på møtet fikk de fremmøtte kunnskap om hvilke muligheter KI kan gi for de som driver små og mellomstore bedrifter. I tillegg fikk man foredrag om viktige arbeidsrettsregler med spesielt fokus på hvordan varsling skal håndteres. 

Foredrag om KI/AI

Hana Colakovic fra Link Utvikling AS holdt foredrag om KI/AI.

Et godt besøkt møte viste at dette var temaer som mange var opptatt av. Hana Colakovic fra Link Utvikling AS holdt foredrag om KI/AI og muligheter for små og mellomstore bedrifter. Spesielt kan KI bidra til effektivisering og digitalisering av administrative oppgaver som kan være positivt for mange små bedrifter. Hun gjennomgikk hva KI er, hvordan det kan brukes og begrensninger, og viste til konkrete eksempler hvordan en bedrift kan ta i bruk nye verktøy for å effektivisere hverdagen og endel praktiske oppgaver som man i det daglige må løse når man driver en bedrift.

Les også: – Norge har et problem med innovativt entreprenørskap

Nytt fra arbeidsretten

Advokat og forsker fra OsloMet, Birthe M. Eriksen, og advokatfullmektig Nils-Olav Nøss, fra ADI Advokater AS deltok for å holde foredrag om nytt fra arbeidsretten. Det ble en god gjennomgang av alle forhold knyttet til varslingssaker, og hvordan ledelsen i en bedrift skal håndtere dette. Med fokus på lovreglene, og gjeldende lovfortolkning med bakgrunn i en nylig avsagt dom fra Høyesterett (Nortura-dommen). I sin presentasjon hadde de også satt opp alle nye endringer i arbeidsmiljøloven som bedriftsledere må kjenne til. 

Les også: Menn i mellomstore bedrifter har de tøffeste tidene i arbeidslivet nå

Det vil bli arrangert flere åpne møter i regi av SMB Norge Region Vest i tiden fremover, og de fremmøtte ga klart uttrykk for at foredragsholderne hadde gode foredrag som var nyttig kunnskap for bedriftslederne.